Със „златния“ глас на Данчо Киряков Общинският съвет прие вземането на безлихвен заем от държавата

След точно три часа дебати, по време на които бяха разменени и лични нападки, Общинският съвет на Смолян днес прие да се иска безлихвен кредит от държавата. От 27 души общински съветници, които присъстваха в залата на извънредна сесия днес, 15 дадоха гласа си „за“ вземането на близо 4 млн. лв.

Трима от съветниците /от БСП/  бяха „против“, а 9 бяха гласовете „въздържал се“, основно от групата на КРОС. Така на третото поред заседание на местния парламент, гласът на Данчо Киряков от ГЕРБ успя да наклони везните и искания кредит беше одобрен.

Стефан Сабрутев: „Батака в общината е пълен и някой трябва да понесе отговорността за това, защото и кметът е подвеждан. Поднасяни са му едни цифри, в които няма истина. Аз не подкрепих искания кредит, защото виновникът за финансовата каша не излезе да каже какво е положението на общината. Обръщам се към гражданите, те трябва да знаят, че батакът ще излезе на бял свят“, каза след гласуването Стефан Сабрутев.

Като председател на групата на КРОС в Общинския съвет Кирил Хаджихристев обясни преди гласуването позицията „въздържал се“ на групата. „Ние сме против този дълг, ако сега гласуваме да се поеме такъв дълг, една стотинка няма да влезе в общинате. Притеснението ни е, че се иска да се върне този дълг и министърът на финансите е направил програма за това. Кметът заяви, че няма намерение да го връща. Три години нищо не се направи, за да се спести и да се върне или намали като размер. На кого ще го оставите този заем?" Хаджихристев добави още, че при добра финансова дисциплина пари могат да се намерят и даде няколко предложения за това как да стане. В основата е предоговаряне на договора по сметосъбирането, както и промени в политиката на обществените поръчки, по които Община Смолян плаща на силно завишени цени.

Въпреки възраженията и мотивите „за“ и „против“, присътващите в залата граждани настояваха, че ако от вземането на заема зависи асфалтирането на улиците им, зимното поддържане и съществуването на Ансамбъла и духовия оркестър, то общинарите трябва да одобрят и да вземат парите по безлихвения кредит.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 05.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
05 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
05 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
05 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
05 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
05 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
05 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
05 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
05 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
05 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
05 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
05 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
05 авг 2020
Последни новини