Столетници празнуват в Момково и Харманли

    Калина Маргаритова е от Момково. Връстничката й Кана Карабоюкова- от Харманли. И двете на 15-ти януари са рожденички. Но освен, че са родени на една и съща дата, връзката между двете е, че днес навършват столетие.

    Да уважат столетницата от Момково се събраха нейните деца, внуци и правнуци, близки, съседи, дойде и кметът на селото. Специални поздравления за здраве и дълголетие свиленградската рожденичка получи от секретаря на общината Надя Пеева, която й донесе подарък от кмета Георги Манолов-телевизор. Според близките й дълголетието си дължи на спокойния си характер и умерен начин на живот. Баба Калина хапва от всичко по малко, пийва си по 50 г мастика. Любима храна са й лимоните, киселото мляко и тахана. Заедно с нея столетниците в община Свиленград са трима.

    На километри от Момково с пълна къща празнува и наборката й Кана. За да я поздрави лично гост на столетницата беше и кметът Мария Киркова. Мъдри решения и успешни дела пожела възрастната жена на кметицата.

    Тези дни рожден ден празнува и най-възрастната жена в хасковски регион. Баба Матена Зонкова от Ивайловград навърши 108 години. Най-възрастният мъж в областта е пък Неделчо Мавров, който е на 105 години. 

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини