11 °C

Съдът даде на руски свещеник 14 години в колония за педофилия

  Съдът призна свещеника Глеб Грозовски за виновен по обвинението в педофилия.

  Той е осъден на 14 години в колония със строг режим. Освен това Грозовски ще трябва да заплати на всяка от потърпевшите по четиристотин хиляди рубли (5781.49 евро) за моралната щета. Отстраненият от служене свещеник възнамерява да обжалва присъдата.

  Обвинението поиска 15 години колония със строг режим, защитата пледира невинен. Както при всички дела за педофилия, съдът гледал материалите по това на затворено заседание.

  Съдър е установил, че Грозовски е извършил посегателства над три момичета в православни лагери на остров Коневец на Ладожското есеро и остров Кос в Гърция. Единият от случаите станал през 2009 год., а другите два – през 2013.

  Делото срещу Грозовски е образувано през есента на 2013 год., тогава Руската православна църква го отсранява от служене. Самият Грозовски се укрива в Израел за дълго време. Отначало казва, че е изпратен там от църквата, но става ясно, че е избягал. След година израелската полиция го задържа, а две години по-късно го екстрадират в Русия. През цялото време той твърди, че е невинен и че е жертва на провокация.

  Делото срещу свещеника предизвика силен обществен интерес в страната. Той е син на известен свещенослужител, покойния протоиерей Виктор Грозовски. Според информацията от руски православен вестник, Глеб Грозовски се е борил срещу наркоманията, посещавал училища, за да беседва с децата. Водел при тях хора, които са направили нещо в живота си – артисти, спортисти и убеждавал подрастващите, че могат да се занимават с всичко, а не да употребяват наркотици. Отворил безплатен рехабилитационен център и за година в него получили помощ около 60 наркомани, от които половината оставили наркотиците. Посещавал приюти за възрастни и детски домове, подкрепял футбола. Организирал няколко доброволчески групи за работа с изоставени деца, работел в скаутски организации, пишел статии, участвал в конференции. Водел предаване по 100 ТВ и три радиопредавания, отговарял на въпроси в ефир и по интернет.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
  21.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
  21.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
  21.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
  21.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
  21.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
  21.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
  21.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
  21.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
  21.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
  21.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
  21.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
  21.09.2019
  Последни новини