20 °C

Съдът даде на руски свещеник 14 години в колония за педофилия

  Съдът призна свещеника Глеб Грозовски за виновен по обвинението в педофилия.

  Той е осъден на 14 години в колония със строг режим. Освен това Грозовски ще трябва да заплати на всяка от потърпевшите по четиристотин хиляди рубли (5781.49 евро) за моралната щета. Отстраненият от служене свещеник възнамерява да обжалва присъдата.

  Обвинението поиска 15 години колония със строг режим, защитата пледира невинен. Както при всички дела за педофилия, съдът гледал материалите по това на затворено заседание.

  Съдър е установил, че Грозовски е извършил посегателства над три момичета в православни лагери на остров Коневец на Ладожското есеро и остров Кос в Гърция. Единият от случаите станал през 2009 год., а другите два – през 2013.

  Делото срещу Грозовски е образувано през есента на 2013 год., тогава Руската православна църква го отсранява от служене. Самият Грозовски се укрива в Израел за дълго време. Отначало казва, че е изпратен там от църквата, но става ясно, че е избягал. След година израелската полиция го задържа, а две години по-късно го екстрадират в Русия. През цялото време той твърди, че е невинен и че е жертва на провокация.

  Делото срещу свещеника предизвика силен обществен интерес в страната. Той е син на известен свещенослужител, покойния протоиерей Виктор Грозовски. Според информацията от руски православен вестник, Глеб Грозовски се е борил срещу наркоманията, посещавал училища, за да беседва с децата. Водел при тях хора, които са направили нещо в живота си – артисти, спортисти и убеждавал подрастващите, че могат да се занимават с всичко, а не да употребяват наркотици. Отворил безплатен рехабилитационен център и за година в него получили помощ около 60 наркомани, от които половината оставили наркотиците. Посещавал приюти за възрастни и детски домове, подкрепял футбола. Организирал няколко доброволчески групи за работа с изоставени деца, работел в скаутски организации, пишел статии, участвал в конференции. Водел предаване по 100 ТВ и три радиопредавания, отговарял на въпроси в ефир и по интернет.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Изразете по подходящ начин благодарността си към хората, които ви помагат. И вие, като всеки друг заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Ще получите това, към което се стремите. Благоприятно развитие на здравословен проблем, ваш или на близък човек.
  23.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се изкушавайте от разпространението на клюки и каквито и да било интриги. Напълно контролирате положението и не е нужно да се забърквате в сплетни. Послушайте съветите на ваш близък и не се доверявайте на прекалено усърден доброжелател. За някои от вас се открива възможност за избор, към който винаги сте се стремили.
  23.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Положителна оценка за работата ви с хората, нуждаещи се от вас. Всичко това ще ви носи дивиденти, от които предстои да се възползвате. И занапред ще бъдете лидер на онези, които ви вярват и се вслушват в съветите ви. Амбициите ви са и за много повече. Работете и ще успеете.
  23.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ви предстои важна среща, за която трябва добре да се подготвите. Не оставяйте нещата на случайността, защото това може да ви изиграе лоша шега. В личен план ще останете много доволни от нещо, което партньорът ви е направил специално за вас. Посветете му част от времето си, тъй като със сигурност го заслужава.
  23.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ще ви предложи вълнения и силни емоции. Ще останете приятно изненадани от човек, когото малко познават, но с добро отношение към вас. Подкрепата му ще ви мотивира да продължите усърдно в своята посока. Ако сте във ваканция ви очакват безгрижно време и много развлечения.
  23.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят е прекрасен за нови запознанства. Не се колебайте да говорите открито. Чарът ви е неустоим и дори да не прецените правилно ситуацията ще ви бъде простено. Не се увличайте в безсмислени спорове и не отдавайте твърде голямо значение на дреболиите.
  23.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  23.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Толерантността и способността ви да разбирате човешката болка ще ви помогнат да се справите в деликатна ситуация. Ще се развълнувате от изненадата, която ви е приготвил скъп на сърцето ви човек. Любовно обяснение ще ви накара да се почувствате значими за някого и ще изпълни душата ви с нежни трепети.
  23.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  23.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ръководейки се от разума и желанията си, ще постигнете повече. Ще изберете това, което преценявате като най-добро за вас и няма да сбъркате. Не пропилявайте времето си да убеждавате някого в правотата на мислите си, погрижете се за себе си, но и не оставяйте у другите усещане за отчужденост.
  23.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Всички около вас имат не по-малка нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения. Мислете преди да обещавате, дали сте в състояние да ги изпълните. Бъдете искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви, фалша не е вашия стил. И без да се оправдавате, поемете отговорността за постъпките си.
  23.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С деликатното си поведение ще си спечелите приятели и ще насочите развитието на натоварваща ситуация в положителна насока. Повече слушайте, по-малко говорете и се отнасяйте с уважение към мнението на хората около себе си. Ще срещате подкрепа от партньора си.
  23.09.2019
  Последни новини