Учителя, ударил шамар на ученик, бил сърцат и всеотдаен, децата го обичали

Директорът на 65-то училище в Бусманци Жельо Колев описа учителя, ударил вчера ученик, като сърцат, добронамерен преподавател, който обича предмета си, а и децата го обичали.  Пред БНТ Колев посочи, че удареният ученик е проблемно дете, повтаря пети клас и вече е натрупал стотици неизвинени отсъствия. Вчера учителят зашлеви шамар на детето и му разкървави устата, след като то ударило друг ученик с топка.  

Директорът е разговарял с учителя по физическо, като и двамата са срещу проявите на насилие.

Според директора на училището ученикът е доста проблемно дете, което не учи със своите връстници, защото повтаря за трети път 5-и клас.

"Явно е, че не се чувства на мястото и че се срамува и този срам води до по-груби прояви по отношение на учители, родители и ученици. Досега с ученика не е работено по специален начин, защото от началото на годината има натрупани 404 неизвинени отсъствия и не можем да осъществим контакт с него. Предстои ни усилена работа в три посоки - с учителския екип, който е унизен, с децата, които са много притеснени, с тях ще работят психолози. Ще се работи и с това дете, защото ние сме призвани да работим за спасяването на едно дете. Ще се опитаме да осъществим контакт и с родителите", каза директорът.

"Преподавателят е доста сърцат и всеотдаен човек, който е изключително добронамерен, обича предмета и децата. Децата го усещат и те също го обичат, каза Колев.
Хора от Бусманци се събрали на протест в подкрепа на преподавателя тази сутрин", каза още школският директор.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини