Обама пожела успехи на България

Президент на САЩ Барак Обама е пожелал успехи на българския народ. Това е станало по време на разговора му с премиер Сергей Станишев в неформална обстановка преди началото на срещата върха ЕС-САЩ в Прага, съобщиха от правителствената информационна служба. Сергей Станишев е пожелал успехи в реализацията на мащабната програма за реформи в САЩ в контекста на мерките за преодоляване на последиците от глобалната финансово-икономическа криза. От своя страна Обама заяви, че искрено желае успех на целия български народ.
Проведената в Лондон преди дни среща на Г-20 и взетите решения от лидерите на най-развитите държави за преодоляване на световната икономическа и финансова криза са били основна тема на разговорите на министър-председателя с президента на Франция Никола Саркози и с премиера на Италия Силвио Берлускони. Преди началото на работната сесия на срещата на върха ЕС-САЩ в Прага българският премиер разговаря още с федералния канцлер на Австрия Вернер Файман, премиерите на Португалия и Словакия Жозе Сократиш и Роберт Фицо, както и с кипърския президент Димитриос Христофиас.
На започналата в чешката столица работна среща на високо равнище държавните и правителствените ръководители на европейските държави обсъждат с новоизбрания американски президент Барак Обама ключови въпроси на трансатлантическите отношения между Европа и Съединените щати.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини