Над 20 души на възраст от 17 до 56 г. минаха тест за СПИН на 14 февруари

Изображение 1 от 3

    С кампания под надслов: „Обичай безопасно”, РЗИ – Смолян в партньорство с доброволци от БМЧК, организира Деня за безопасно сексуално поведение 14 февруари.

    В Смолян, Златоград, Девин, Рудозем и с. Широка лъка имаше серия дискусии с младите хора за отговорностите и рисковете при водене на полов живот, а ученици от региона получиха валентинки с любовен стих.

    По инициатива на червенокръстците от Чепеларе днес РЗИ изнесе лаборатория за анонимно и безплатно тестване за ХИВ. Домакин на инициативата бе читалище „Родопска искра“ в града. В рамките на 3 часа 8 мъже и 13 жени на възраст от 17 до 56 години провериха своя ХИВ – статус чрез „бърз тест“. Доброволци от МБЧК разпространиха брошури, листовки и презервативи, предоставени от здравната инспекция.

    През м. февруари всеки, пожелал да провери своя ХИВ – статус, може да направи това в РЗИ – Смолян. Изследването в рамките на Националната програма за профилактика и контрол на СПИН и полово предавани болести е безплатно и анонимно. Резултатите се дават лично в рамките на 15 минути.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини