Девет машини са включени в снегопочистването. Пристигна и допълнителна техника

Изображение 1 от 2

    Служители от община Смолян правят непрекъснато проверки как се почистват улиците и пътищата от фирма Титан

    Пътищата са проходими при зимни условия само с вериги. Девет машини са включени в снегопочистването. Пристигна и допълнителна техника.   Отделно работят и три песъкарки. Зам.-кметът инж.Мариана Цекова посети на място  фирма Титан, за да се запознае с обстановката. Отделно служители от община Смолян правят непрекъснато проверки как се почистват улиците и пътищата от фирмата. От Титан  заявиха, че до обяд са получили само два сигнала за улици, които да се изчистят в Дунево и Средок.

    Телефонът на който се приемат сигнали е 0301 6 22 98, денонощно.

    Община Смолян призовава отново да не се паркират коли от двете на улиците, защото се възпрепятства дейността на снегопочистваща техника.

    Поради обилния снеговалеж и обявения червен код за интензивни валежи, кметът Николай Мелемов издаде заповед водачите на градския транспорт  и на таксиметровите автомобили да използват автомобилите си подготвени за пътуване при зимни условия с подходящи гуми и с вериги.

    Гражданите да се въздържат от пътуване с личните си автомобили, освен ако не е крайно необходимо. 

    Ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки.

    Пресцентър Община Смолян

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини