Наркоплантаторът-рекордьор от Качулка, Крумовградско получи 3 години условно за 950 кг канабис

Наркоплантаторът-рекордьор  от крумовградското село Качулка получи присъда от 3 години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок след като сключи споразумение с Районна прокуратура Крумовград. Шестдесет и шест годишният вдовец  А.А.А. който бе заловен на 8 септември 2017 г.,ще трябва да заплати и 6000 лв глоба,както и 114,64 лв.разноски по делото. Това отсъди Районния съд в Момчилград. А.А.А.призна вината си. В зеленчуковата му градина бяха открити при полицейска акция 86 броя растения от рода на канабиса с рекордното тегло от 950 кг.и с еквивалент от 116,750 суха листна маса. Растенията съдържат активен наркотичен компонент. Стойността им е 195 785 лв. Отглеждането им е в разрез със Закона за контрол върху наркотичните вещества е прекурсорите, който забранява отглеждането на коноп/канабис/. За това си престъпление А.А.А.  получава наказание от три години затвор и 6000 лв.глоба.

В дома на наркоплантаторът полицаите откриха 10,620 кг марихуана на стойност 42 480 лв. Наказанието което съдът определи за това престъпление е 2 години затвор и 5000 лева глоба.

 Магистратите определиха като окончателна присъда три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок  и 6000 левва глоба,заради чистото съдебно минало на А.А.А.

Рекордни количества дрога залови полицията в Кърджалийско в борбата с притежаването ,разпространението и отглеждането на наркотици на територията на областта през изтеклата 2017 г. С отварянето на ГКПП”Маказа-Нимфея” обаче дрогата се установи трайно в областта. Ежедневие са съобщенията за заловени дилъри и наркомани, както и за шофьори,управляващи автомобили под въздействието на наркотици.

  През изминалата година служители на Областната дирекция на МВР са заловили 960 кг. канабис или общо 104 стръка. Освен това от производители са иззети 13,208 кг.суха листна маса марихуана. Това сочи годишният отчет на дирекцията.Наред с най-масовата дрога-марихуаната са иззети и 8,91 гр.амфитамин; 8,7 гр.метаамфитамин; 24,26 гр. хероин и 80 гр.кокаин.

  Образувани са общо 142 досъдебни производства за притежание, разпространение и отглеждане на наркотични вещества и управление на МПС след тяхната употреба, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

  Има близо два пъти по-голям брой на досъдебните производства в сравнение с 2016 г., когато те са 84. Това се обяснява както с активизиране на дилърите, така и с по-добрата работа на Областната дирекция на МВР-Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини