Боинг 737 кацна аварийно на летище София заради пиянски скандал

 
Боинг 737 на турската авиокомпания "Корендон Еърлайнс" се е приземил аварийно в София след като пиян пътник е нападнал стюардеса на борда, съобщи в. "24 часа".
 
Според първоначалната информация мъжът, предизвикал извънредното кацане, е бил под въздействието на алкохол и е искал от стюардесата още пиене.
 
Телевизионният канал TVN24 е получил от зрител видеокадри от инцидента, който е станал в четвъртък следобед.
 
Самолетът, който е изпълнявал чартърен полет CXI496, е излетял от полския град Вроцлав в 16:15 ч. местно време. Събрал е допълнително пътници в Познан и е трябвало да отпътува за летището в Хургада.
 
Първоначално не е имало проблеми. Когато самолетът наближил Балканите, на борда е избухнал пиянски скандал.
 
"Не видях момента на нападението, но от думите на други пътници и екипажа стана ясно, че е била нападната стюардеса", разказва пасажер от полет 496.
 
Повод за нападението бил отказът на стюардесата даде още алкохол на мъжа.
 
За ситуация като тази има подробно описани процедури и пилотът в съотвествие с тях е предприел извънредно кацане на летището в София. На борда на самолета са се качили  представители на българската гранична полиция - според записа най-малко трима униформени служители, които са извели скандалджията.
 
Към 21 часа самолетът е излетял за крайната си дестинация Хургада. 
От консулския отдел на посолството на Полша в София са потвърдили за инцидента и за свалянето на пътника в София.
 
Стюардесата, която не е знаела полски, обявила, че не се чувства в безопасност. Първо помолила някой да преведе на пътника, че ако продължи да се държи така, това ще доведе до принудително кацане. Той обаче не престанал. Когато се намесили няколко мъже и го "успокоили", а капитанът обявил, че е взел решение за извънредно кацане, внезапно изтрезнял и започнал да се извинява, разказа полският публицист Бартломей Скшински, който се е намирал на борда на самолета.
Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини