Сафет от Зарица спаси пет щъркела от сигурна смърт, приюти ги в дома си

    Сафет Халид от силистренското село Зарица стана истински герой след като прибра в дома си пет премръзнали щъркела. 53 годишният Сафет е земеделец и намерил четирите птици късно в неделя по пътя в нивите, когато се прибирал към дома си в село Зарица. Той прибрал птиците почти безжизнени от студа и със сковани от лед мокри крила и перушина.

    Самият той се съмнявал дали дали ще оцелеят, тъй като предишната нощ температурите в района паднали драстично, в последствие завалял дъжд и обледил перата на щъркелите.

    Сафет ги прибрал в дома си, стоплил ги и ги нахранил с риба. „Ето, вече са живи и здрави щъркелите, на топло и са изсъхнали.“, писа късно снощи човекът с голямо сърце и пусна първите снимки на птиците.

    Няколко часа по-късно човекът намерил още един безпомощен щъркел и също го прибрал в къщата си.Човекът изобщо не се колебае и е твърдо решен да ги обгрижва докато се стабилизират и времето се подобри, за да ги пусне обратно сред природата. „Приютил съм ги на топло, дано съм направил добро“, казва Сафет Халид от село Зарица. Социалните мрежи буквално се „взривиха“ от възторжени и одобрителни коментари, и стотици споделяния.

    СмолянБГвести.нет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Дя
      Дядо Щукар -зоодоброволец
      11 -2
      20:34, 19 мар 2018
      Ето това трябва да правят зоодоброволците а не да риват за кучетата
    • 2
      Ив
      иван
      1 -5
      09:17, 20 мар 2018
      Моля те, не се размножавай. Заради благото на чове... Виж коментара
    • 3
      До
      До иванушка
      0 0
      06:50, 21 мар 2018
      По скоро ти си напаст за човечеството с твоето сърце и мислени.
    Последни новини