13 °C

Блок в Смолян участва в европейски конкурс „Фасада на годината“

Обект Многофамилна жилищна сграда „Синчец“ е участник в конкурса на "Баумит България" ЕООД „Фасада на годината“ и ще се състезава в категория "Термично саниране", съобщиха от Пресцентър на община Смолян. 

Това е линк към сайта за публично гласуване: http://lifechallenge.baumit.com/project/254

Управителят на "Баумит България" ЕООД Николай Бъчваров информира кмета Николай Мелемов, че стартира европейският конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2018“. В конкурса са подали заявление за участие 320 избрани фасади от 26 държави. Затова „Life Challenge 2018“ означава избор на най-добрата измежду най-добрите фасади от всички държави-участнички.

Шест са категориите, в които ще се състезават фасадите на Баумит:

1. Еднофамилни къщи – ново строителство

2. Жилищни сгради – ново строителство

3. Нежилищни сгради – ново строителство

4. Термично саниране

5. Саниране на исторически сгради

6. Специална награда: Структурата подчертава дизайна

Нашият обект Многофамилна жилищна сграда „Синчец“, който е и участник в конкурса се състезава в категория Термично саниране. В момента журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг.

От 15. 03. 2018 г. до 03. 05. 2016 г. (до 12: 00 часа на обяд) ще се проведе и публично онлайн гласуване, в което могат да вземат участие всички приятели и партньори на Баумит. Всеки гласуващ ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи и своята оценка от 1 до 10. Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествената галавечер в Братислава на 14 юни 2018 г. Един от всички гласували ще спечели и пътуване за двама до Словакия и присъствие на галавечерта.

На 13 юни т. г. в Братислава професионалното жури ще определи шестте най-добри фасади – по една от всяка категория. От тях една фасада ще бъде и големият победител – носител на голямата награда Лайф Челиндж 2018 г.

Припомняме, че през 2015 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кмета на община Смолян Николай Мелемов, областния управител Недялко Славов и народният представител д-р Даниела Дариткова откриха официално блок „Синчец“, саниран по програмата „Енергийно обновяване на българските домове“, финансирана от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Блокът се намира на ул. "Христо Смирненски", заявител е Строително монтажна компания – "Перелик" ООД. Проектант: арх. Владимир Александров, Александров – архитекти ЕООД. Изпълнител: Строително монтажна компания – Перелик ООД. Инвеститор: Община Смолян.

Пресцентър на община Смолян

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
17.09.2019
Последни новини