Административният съд в Смолян отчете отлична работа, почти всички дела решени в срок

Отлични резултати от работата на Административен съд – Смолян показа проведеното вчера Годишно отчетно събрание на съдиите и служителите.

На представявено на Отчетния доклад за дейността на съда за 2017г. присъстваха Председателят на Върховен административен съд –Георги Чолаков, съдия Милка Панчева – и.ф. заместник-председател на Върховен административен съд и съдия Ваня Пунева – председател на трето отделение на Върховен административен съд. Председателят на Административния съд в Смолян Игнат Колчев отчета дейността на ръководената от него съдебна институция, която е сред натоварените в страната, но има високи резултати.

По показателя бързина на правосъдието бе констатирано, че 95,5% от делата са решени в тримесечен срок, което е изключително висок показател. Съдебните актове се постановяват в законоустановения едномесечен срок от приемане на делото за решаване. От подлежащите на обжалване актове пред ВАС са обжалвани 53%, като 70 % от тях са потвърдени.

И в Смолянския съд има тенденция на повишаване на броя на постъпилите административно-наказателни дела, които съдът разглежда като касационна инстанция, която ще се запази и през 2018 г. Според правилата на ВСС съдът в Смолян е високо натоварен, сочи броят на решените през годината дела.

Председателят на ВАС обърна внимание, че като последица от предстоящи законодателни промени ще се промени подсъдността на някои дела, което допълнително ще увеличи обема от постъпления. Върховните магистрати поздравиха ръководството, съдиите и служителите на съда за успешната работа.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини