Кампанията „В памет на Митко“ подпомага отличниците и децата на Давидково

    Кампанията „В памет на Митко“ отново стартира и започна набирането на средства. Инициативата е в памет на момче от смолянското село Давидково, което си отиде твърде рано след като преди 8 години загуби битка с тежка болест.  Малкият  Димитър Терзийски бил изключително любознателно и интелигентно момче, а кампанията в негова памет набира средства в помощ на местното училище и децата в него-дават се стипендии на отличниците, купуват се нови пособия за кабинетите в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

    За празника на българската писменост и култура 24 май се връчват отличията, а преди всяко начало на новата учебна година се предават и дарения от тетрадки, ученически пособия, футболни топки, тенис комплекти или ново оборудване за кабинетите по природни науки. За кабинета по география – надуваем образец на слънчевата система, географски карти, а по биология – разглобяеми манекени за анатомични упражнения.

    Инициативата цели да даде стимул и подкрепа на учениците, а заедно с това да им покаже, че обществото, в което живеят цени добордетелите и вярва в тях, обясняват организаторите.

    „Тази година отново ще отличим ученик от местното училище в Давидково и ще връчим нашата ежегодна награда „В памет на Митко“. Надявам се, че в началото на следващата учебна година отново ще успеем да спазим традицията и децата, и учителите пак ще получат подаръци от нас. Вярваме, че всички ние можем да бъдем и сме „добрия пример!“, каза Цанко Делиев, който заедно със сестрата на Митко – Ваня Терзийска, започват акцията преди години. Средства и дарения пристигат от цяла България, както и от хора, живеещи в чужбина.

    Към днешна дата са събрани 314, 23 лв. , в търговските обекти в селото също са поставени кутии за дарения.  Кампанията може да бъде подкрепена чрез банковата сметката, по която се набират средства:
    Банка ДСК
    IBAN BG95STSA93000019431748
    BIC STSABGSF
    Титуляр Цанко Делиев

    Благодарение на инициативата и вече хилядите за осемте години дарители,  децата в училищео имат празник на всеки 15-ти септември и 24 май. „Благодарим, че споделяте нашата кауза и я подкрепяте морално и материално! Благодарим!“, казват организаторите и за повече информация за каузата и дейността през годините посочват фейсбук страничката посветена на Митко:  https: //www. facebook.com/LZ5AZ/


    СмолянБГвестинет
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини