Клуб на жените в Смолян започва кампания “СТОП на насилието над момичета и жени!“

Под това наименование Клубът на жените „Родопчанка“ в Смолян, стартира проект, финансиран от Българския фонд за жените. Освен кръгла маса на тема: “Не на насилието над момичета и жени“ ще се проведат и редица други мероприятия.

Кръглата маса и дискусия по темата ще бъде във филиал на ПУ “Паисий Хилендарски“ в Смолян. Ще бъде представена Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Сред учениците от Професионална гимназия за приложни изкуства /ПГПИ/ в Смолян ще бъде проведен конкурс за рисунки, фотоси и плакати на тема “СТОП на насилието над момичета и жени!“ Постъпилите произведения ще бъдат изложени в постоянна експозиция в ПУ “Паисий Хилендарски“ Смолян и Пето ОУ „Юри Гагарин“.

Ще се отпечатат и разпространят информационни листовки с основни акценти от Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Върху изданието ще бъде отбелязана помощта на БФЖ като финансираща институция на проекта, както и ще бъдат поместени картини от конкурса, центрове и телефони за подкрепа в случай на насилие. Проектът е с продължителност 2 месеца и ще приключи в края на месец май. Общият бюджет на проекта е 1 500 лева.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини