Властите във Флорида са призовали за разпит колега на Желяз Андреев

Властите във Флорида са призовали за разпит колега на Желяз Андреев, предаде БНР.

Колегата на Андреев е призован за разпит по същия казус - че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия, продавайки авиочасти в арабската страна.

Очаква се по-късно да стане ясно дали от САЩ ще поискат екстрадиция спрямо лицето.

По-рано днес Андреев заяви, че тепърва ще бъде изградена линията за защита. "Предстоят разговори с адвокати. Ще приемем всякаква юридическа помощ", посочи той. По думите му той очаква и реакция от страна на институциите у нас.

Няколко протеста в защита на Желяз днес ще протекат под наслов "Да спрем екстрадирането на Желяз Андреев!" 

Протестите ще се проведат в София - пред Съдебната плата, Добрич, Варна и Лом. Протестите се организират от роднини, приятели и близки на Андреев, които се организират в социалните мрежи. Протестите започват в 18 часа. Хората призовават българското правосъдие да не екстрадира българина в САЩ.

Близо 4 хиляди души са заявили интерес, че ще присъстват на протеста в София в социалната мрежа "Фейсбук". Над 1 000 души са потвърдили участие. Според хората обвиненията срещу Желяз са абсурдни и той е невинен.

Протест за защита на Желяз ще се проведе и в Лондон. Протестът там ще бъде пред посолството на България в столицата на Великобритания. Към 12 часа интерес са заявили над 60 души, а присъствие са потвърдили 20 души.

Стана ясно и че в интернет вече има и онлайн петиция против екстрадицията на Желяз, която е под същия наслов като протестите. Към 12 часа на 12 април петицията е подписана от близо 2 500 души. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини