Големият пожар на старинната къща- близнак в Райково умишлен?

Полиция и прокуратура разследват големия пожар, който стана в петък на 13 април и унищожи покрива и етажа под него, собственост на две семейства. 

Още същия ден в РУ-Смолян е образувано досъдебно производство за това, че на 13.04.2018 г. , около 02.00 ч. неизвестно лице е запалило две съседни сгради със значителна стойност. Къщата е близнак, намира се на ул. "Иван Карастойков" № 54 и № 56 в смолянския квартал Райково, и е с историческа стойност. Собствениците на опожарените постройки са 70-годишен мъж и 57-годишна жена от града.

Пламъците са унищожили 120 кв.м. покривна конструкция, мазилка, мебели, бяла и черна техника, домашно имущество на двете домакинства. Спасени са три къщи, намиращи се в непосредствена близост до големия пожар, който пламнал отново около 09.00ч. сутринта в петък.

В гасенето участваха както екипи на РСПБЗН – Смолян и един екип на РСПБЗН-Пампорово,

така и на екип на РУ - Смолян, ЕВН, Община-Смолян, Сектор „Пътна полиция“. Извършен е оглед на местопроизшествие в присъствието на експерт от РС ПБЗН-Смолян. Причините за пожара и нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

СмолянБГвестинет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини