Изнасилване и убийство на 8-годишно момиче взриви Индия

Осем души се явиха в съда вчера, по обвинение за участие в изнасилването и убийството на осемгодишно момиче в храм в индийската провинция Джаму и Кашмир.

Междувременно след избухването на протести в цялата страна полиция извърши още един арест на политик от управляваща партия заради изнасилване на дете.

Осем души бяха арестувани за убийството, включително четирима полицаи и един малолетен. Всички са хиндуисти.

Момичето, чиято самоличност бе защитена със съдебна заповед, беше убито в северната част на Джаму и Кашмир.

Тя била отвлечена от непълнолетния съучастник. Момичето било принуждавано да поеме седатив в продължение на пет дни. Първо е затворена в барака и след това откарана в хиндуистки храм, където е изнасилена многократно от различни мъже, включително от полицаи. Накрая е удушена и убита с удари с камък.

Двама министри подадоха оставки след митинг на местни хиндуистки групи в защита на обвиняемите.

Министърът по въпросите на жените и децата в Индия призова за смъртно наказание на изнасилвачите. Случаят засили рязко напрежението между мюсюлмани и хиндуисти в страната, тъй като убитото момиче е от номадско племе, изповядващо исляма.

Случаят доведе до действия и спрямо други подобни престъпления. Централното бюро за разследване арестува Кулдийп Сингх Сенгар, депутат от щата Утар Прадеш, за предполагаемо изнасилване на 17-годишно момиче миналата година.

Младата жертва се опита да се изгори жива пред неговата резиденция. На следващия ден баща ѝ беше задържан от полицията и почина от наранявания, получени от предполагаем побой.

Семейството на момичето, разказа пред разследващите, че жена на име Сингх е отвела дъщеря им при депутата под предлог, че ще започне работа.

След това тя стояла на стража пред вратата, докато Сенгар изнасилвал момичето.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини