Четирима тийнейджъри са надраскали 56 графита върху сгради в центъра на Смолян

Криминалисти от РУ-Смолян разкриха извършителите, изрисували сградите на Съдебна палата и Общинска администрация Смолян.

На 16 април в РУ-Смолян е получен сигнал от председателя на Окръжния съд, че в началото на април тази година, неизвестни лица са рисували с червен и розов спрей графити по сграда на Съдебна палата – Смолян. Два дни по-късно и зам. – кмет на Община Смолян сигнализира за подобни надписи по сградата на Община Смолян.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че изрисуваните надписи по фасадите на двете обществени гради са общо 56.

Извършителите на деянията са установени. Това са четирима тийнейджъри от Смолян – един на 18 години и три непълнолетни момчета – едно на 17 и две на 15 години.

В хода на извършваните проверки по преписките е установено, че същите момчета са рисували и по сградата на бившето „МИП“ и съседни сгради, както и по павилион за плодове и зеленчуци на ул.“Евридика“ в Смолян. Родителите на четиримата младежи са запознати със случая и е получено уверение от тяхна страна, че нанесените щети ще бъдат отстранени.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини