Гимназия в Смолян посвети цяла седмица в чест на Деня на Земята

Изображение 1 от 5

    Поредица от инициативи за Деня на Земята вече цяла седмица осъществяват ученици от смолянска гимназия. Една от тях беше провелото се състезание на екологична тематика за замърсяването на природата с пластмаса, на което най-малките ученици от 8 клас в Професионалната гимназия по туризъм и строителство "Никола Й. Вапцаров" в Смолян спечелиха отличия и грамоти. Меди Михайлова и Симеон Монев се завърнаха с първо място в отборно класиране и много награди от провелото се съревнование по екология.

    Във връзка с 22 април-Деня на Земята, ППМГ "Васил Левски" в града организираха инициатива на тема "Да спрем замърсяването с пластмаса". Компетентно жури оцени учениците, които в отбори по възраст трябваше да решават казуси и забавни задачи, свързани с околната среда, използвайки своите знания, опит и въображение. 
    Екипът на СПГТС и ръководителят им Веляна Балканска успешно завършиха участието си в третата поред инициатива посветена на Деня на Земята.

    Преди това те садиха иглолистни фиданки в зелените площи на училището, които никак не са малко. Гимназисти и учители се включиха активно и в акцията за събиране на пластмасови капачки по повод Световния ден на Земята, който тази година преминава под мотото „Свят без замърсяване с пластмаси“. Те вече са предадени в РИОСВ за националната кампания „Капачки за бъдеще“ за осигуряване на кувьози за болници в страната.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини