Хасковлийка и братовчед ѝ спечелиха световен конкурс за подсладители

Изображение 1 от 2

    Хасковлийката Радостина Циркова и пловдивчанинът Янислав Илиев спечелиха световния конкурс на Кока-Кола „Сладко предизвикателство“. Така те се наредиха сред шестимата най-добри в света.

    В надпреварата, стартирала през август м.г. , участниците трябваше да разкажат писмено и с видеа любими и изпитани методи за естествено подслаждане на храни и напитки в своите култури, общности или семейства. Проектът на Радостина и Янислав разказва вдъхновяваща история за малко познатото растение рожков, но богато на естествена сладост. Те са братовчеди и имат много общи спомени. Оказва се, че една от техните забавни семейни истории е свързана с това интересно растение.

    За първи път двамата откриват сладкия вкус на рожков на остров Кипър, където гостуват на свои роднини. Братовчедите правят мащабно проучване за рожков, в което наблягат на автентични разкази от Кипър, доказани исторически факти и различни приложения на сладкото растение. След това Янислав създава чудесно видео, в което има и рецепта за приготвяне на курабийки, а Радостина влага сърце и душа в историята, която изпращат за конкурса. И печелят в надпревара с 1309 души в 124 отбора от цял свят. При това те са най-млади сред победителите, останалите от които са от Австралия, Англия, Мексико, Индонезия и Боливия.

    Радостина е на 26 г. и е дъщеря на известния актьор Стефан Цирков и певицата Петра. Младата хасковлийка е бакалавър по международни отношения от СУ „Свети Климент Охридски“. Отскоро е и магистър по Европейски въпроси от най-стария университет в Европа – Алма Матер Университета в Болоня, Италия. Говори английски и италиански. Понастоящем работи в отдела по търговски маркетинг на голяма международна компания в София. „Двете ми големи страсти са писането и Европейският съюз.”, споделя Радостина и допълва, че иска да работи именно в Брюксел.  

    Янислав е 27 години. Завършил е степен бакалавър по маркетинг в ПУ „Паисий Хилендарски“ и магистратура по специалността „Международни икономически отношения“ със специализация „Управление на международни проекти“ в УНСС в София. От две години работи в маркетинг агенция като експерт по дигитален маркетинг и социални мрежи.

    „Трудът и страстта ни бяха забелязани от журито“, споделят българите. Те допълват, че да получиш подобно признание е добър повод да се почувстваш щастлив и удовлетворен.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ил
      Илияна
      27 0
      14:18, 29 апр 2018
      Браво, талантливи млади хора!
    • 2
      Не
      Некой
      20 -17
      14:39, 29 апр 2018
      Жалко е млади хора да се занимават с глупостите на някоя си глобална компания и да и правят реклама.
    • 3
      До
      До некой
      18 -15
      14:52, 29 апр 2018
      Прав си! Жалко, момичето завършило дипломация, се занимава с глупости!
    • 4
      Кр
      Краси
      18 -1
      20:00, 29 апр 2018
      Радост, пълниш ми душата, момиче! Продължавай в същия дух
    • 5
      Ам
      Ам да
      14 0
      21:26, 29 апр 2018
      Може да се занимават с глупости ама са платени глупости.И в текста на статията и на снимките се вижда логото и името на компанията рекламодател така,че е ясно статията си е апсолютна реклама и е платена в което няма нищо лошо защото всеки работи и прави нещо за пари.А на тези които не се занимават с глупости мога само да им кажа да продължават да си се занимават с тяхните си сериозни неща.

    Още новини

    Последни новини