Разкриха крадците, от които пропищя Неделино, сред тях и хлапета

Криминалисти от РУ-Златоград установиха евентуалните извършители на шест кражби на имущество, собственост на различни хора от Неделино и златоградското село Долен.

В рамките на около месец и половина десетки пропищяха от набезите на крадци по вили и дворове в района, а след проведените оперативно – издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите и разследващите от РУ-Златоград откриха част от откраднатите вещи, а по -късно и тримата извършители. Те се оказват 39 годишният В.К.М. и двама младежи на 17 години и на 14 години, и тримата от Неделино.

Сред откритите у заподозрените вещи са от последните набези-печка – тип камина, ловен нож, моторна косачка, соларен панел с три акубулатори и соларен контролер, два високоговорители, стоманено въже и 200м. маркуч.

Работата по случая продължава, вероятно кражбите са започнали през март тази година, но първите сигнали започнали да валят в началото на април, кат опоследния е от 23 април. Групата от непълнолетните момчета и тартора им задигали всичко от инструменти и сечива за селскостопанска работа до печки и електрически уреди и соларни панели.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини