Тържество и водосвет за Деня на Българската армия в 101 Алпийски полк в Смолян, единствен в страната

Изображение 1 от 4

    Водосвет за здраве и благоденствие на военното формирование беше отслужен днес за Празника на Българската армия и Деня на храбростта от Свещеник Запрян Шиков, след което се проведе тържествено събрание във Военния клуб в Смолян.

    Полковник Димитър Кацаров, командир на 101-ви Алпийски полк каза в словото си, че формирование е елитно и единствено в Сухопътни войски, а тази година е била една от най-успешните през последните 15 години, защото батальона беше трансформиран в полк.

    След конкурс 52 военнослужещи са назначени във формированието, а сега предстои нов конкурс за приемане на още 25 военни. "Нашият полк продължава да е търсен партньор за международни учения и спортни прояви, продължава да участва и в мироопазващи мисии. Печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания", каза още командирът на Полка и допълни, че военнослужещите са дарили лични средства, с които подпомогнаха свои колеги и граждани на Смолян.

    За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени военнослужещи от полка.
    Честванията в Смолян по случай шести май – Деня на храбростта и Българската армия уважиха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, директори и представители на държавни институции и ведомства, граждани, представители на медиите.

    Поздравления за Деня на храбростта и Българската армия поднесе зам.-областният управител Владимир Гърбелов, както и секретарят на Общината Момчил Николов от името на кмета Николай Мелемов.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини