Днес от 14 часа гледайте онлайн заседанието на Общинския съвет в Смолян

Днес Общинският съвет на Смолян ще проведе редовното си заседание. На 10 май от 14 часа местният парламент ще заседава при дневен ред от 32 точки, по които ще бъдат внесени докладни от кмета на Общината и председателят на Общинския съвет. "Еском" отново ще излъчва заседанието на живо и всеки гражданин, който проявява интерес ще може да го гледа онлайн на сайта в секция Мултимедия: http://www.smolyan.bgvesti.net/

Заседанието е планирано да започне с предложенията за награждаване на образователни институции и читалища по повод кръгли годишнини, както и определяне на размера на Годишната награда на Община Смолян за 2018 г. Органът за местно самоуправелние ще трябва да даде съгласие за отпускане на еднократна финансова помощ на Георги Христов Бакалов и на Захаринка Бисерова Динева за възстановяване  на огромните щети от възникналия пожар  на 13. 04. 2018 г.

Ще се предложи за гласуване и система за прием в I-ви клас в училищата на територията на Община Смолян, осъществяващи прием в I-ви клас.    Съветниците ще трябва да упълномощят Кмета на Община Смолян да заяви в Министерството на образованието, че Община Смолян иска да получи правото да стопанисва и ползва почивна база „Панорама“ – Смолян за ученически лагери.  

Сред другите точки са  създаване на Наблюдателна комисия към Общински съвет, както и временна комисия за изготвяне на проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

На вниманието на съветниците ще бъде и годишния отчет за 2017г. по изпълнение на Програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частици /ФПЧ10/ и Плана за действие към нея за периода 2015-2020 г.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини