13 °C

Проектът на ООН "BlackSea4Fish"изследва популацията на калкан в Черно море

Изображение 1 от 2

  Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) доц. д-р Галин Николов, кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителния секретар на Генералната комисия по рибарство в Средиземно морe към Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) на ООН Абдула Срур откриха първия офис в Източна Европа по проекта на ООН BlackSea4Fish.

  Проектът ще спомогне и за по-доброто сътрудничество в областта на научните и технически дейности, включително и сред националните институти на държавите от региона. BlackSea4Fish ще има съществен принос към подобряване на събирането на данни (биологични, икономически и научни) за риболова в Черно море и за постигане на устойчивост в сектора.

  „Това е голямо постижение за България, която по настоящем председателства Съвета на ЕС, заГенералната комисия по рибарство в Средиземно към Организацията по прехрана и земеделие на ООН, както и за всички черноморски държави“, беше категоричен Абдула Срур и благодари на българския екип за положените усилия. „Усилията ни са насочени към създаването на общи правила", каза още той и гарантира, че първата среща, която се състоя днес в Бургас, дава летящ старт на проекта.

  "След градовете Бейрут и Малага, това е третия офис по проекта "BlackSea4Fish", каза кметът на Бургас Димитър Николов и благодари на свой ред за привилегията офисът за Източна Европа да бъде открит именно в Бургас.

  „Днес е един много специален ден за малкото семейство на всички черноморски страни. Този ден бележи края на дълъг преговорен процес, в който България успя да убеди своите партньори, че първият офис за Източна Европа на Генералната комисия по рибарство в Средиземно морe къмОрганизацията по прехрана и земеделие и на ООН трябва да бъде открит именно в Бургас“, каза Изпълнителният директор ИАРА доц. д-р Галин Николов. Той благодари на целия екип за неуморната и всеотдайна работа, увенчала с успех това начинание. „Този ден е и началото на нашето ползотворно сътрудничество към по-добро управление на пазарите въз основа на високо качествен научен подход“, каза в заключение той.

  Сред гостите на събитието днес бяха още: представители на секретариата на Генералната Комисия по Рибарство в Средиземно море; Пенелопи Белекоу – представител на Генералната дирекция по морско дело и рибарство на Европейската комисия; представители на Европейската агенция по контрол в рибарството; координаторът на работната група за Черно море към Генералната комисия по рибарство в Средиземно море; директорът на Института по рибарство в Трабзон; представители на държавни администрации и научни институти от държавите на целия Черноморски басейн; представители на държавни администрации и научни институти от държавите на Средиземноморския басейн; и. д. директорът на дирекция "Морска администрация" – Бургас Александър Илиев; директорът на териториално поделение - Бургас към ДППИ Ивайло Иванов; изпълнителният директор на пристанище Бургас Диян Димов; представители на ИАРА и други гости от партньорски организации.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
  17.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
  17.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
  17.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
  17.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
  17.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
  17.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
  17.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
  17.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
  17.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
  17.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
  17.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
  17.09.2019
  Последни новини