Отборът на ОУ "Стою Шишков" в Смолян първенец в игрите за защита при бедствия

Две етапа -на общинско и областно ниво на ученическото състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, се проведоха в Смолян, а мероприятията са включени в Националния календарен план за извънучилищни дейности, утвърден от просветното министерство.

Основната цел е подготовка на подрастващите за правилно действие и поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации. Състезанието премина на два етапа: теоретическа и практическа част.

На общинско ниво участваха седем отбора, сформирани от училищата на територията на община Смолян, като първото място зае отборът на ОУ "Стою Шишков" -гр. Смолян, след тях се наридеха децата от ОУ "Проф. д-р Асен Златаров", следвани от отбора на учениците от ОУ "Стою Шишков" с.Търън.

Купите, медалите и грамотите бяха връчени от зам.- кмета на община Смолян Марин Захариев.

На областно ниво участваха отборите класирали се на първо място от проведените общински състезания. В надпреварата взеха участие 10-те отбора първенци в съответните десет общини на Смолянска област. Учениците от ОУ "Стою Шишков" в град Смолян отново са първи и на областно ниво, следвани от отбора на ОУ "Васил .Левски" гр. Златоград и СУ "Хр. Ботев" в гр. Девин, които бяха наградени със купи, медали, грамоти и предметни награди.

Отборът на ОУ "Стою Шишков" гр. Смолян придобива за участие в националното ученическо състезание.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини