80-годишен отнесе жена и дете на пешеходна пътека в Смолян

    Инцидентът е станал днес на обяд в района на Младежкия дом в центъра на Смолян.

    80-годишният шофьор е връхлетял върху притичващите през пешеходната пътека майка с дете, които са пострадали. По първоначални данни жената, която е прокурор в Смолян, е с по-сериозни наранявания. Тя е с охлузни рани, оплакала се и от силни болки в крака. 6-годишното дете също е с охлузни рани. Майката и момченцето са транспортирани веднага в многопрофилната болница в града за преглед и лечение. По случая е образувано досъдебно произвоство, уточни шефът на ОД МВР комисар Николай Димов. На мястото на произшествието се извършва оглед, движението временно е затруднено до приключване на процесуално-следствените дейности.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ас
      Асен
      1 0
      14:14, 5 юни 2018
      Нормално. Пак е карано на принципа: "Аз от 20/30/40 години живея тук, на теб ли ще ти давам предимство", в случая "на теб ли ще ти спирам на пешеходна пътека". Чак се учудвам как дълго време нямаше произшествия на това кръстовище. Поне на 3 пъти ми се разминава ПТП-то докато пресичам, като единия път шофьорът беше служител на гранично с личния си автомобил, пред очите на служители на МнВР. Естествено отношение не се взе, освен че ми записаха данните. "Органите на реда" не взимат никакви мерси за обезопасяване на проблемите кръстовища и е въпрос на време да се случи по-тежък инцидент и да започне вайкането.
      • Ас
        Асен
        0 0
        14:24, 5 юни 2018
        За да няма, ама те и пешеходците са виновни.

        Не изключвам и пресичане от тип "аз си вървя по тротоара, но той - шофьорът, е телепат и знае, че аз внезапно ще пресичам".

        И така или иначе съм ги подхванал всичките. По мое мнение е необходимо да се въведе закон, който задължава водачите след определена възраст да преминават отново на шофьорски изпит, за да докажат, умения и най-вече рефлекси за безопасно шофиране.

        И сега ще кажете откъде да намерят пенсионерите пари за този изпит. Замислете се кое е по-важно за вас, n на брой да не могат да шофират, или безопасността.

        съчинение-разсъждение на свободна тема,
        Ваш Асен
        :)
    Последни новини