Днес е кулминацията от честването на 200 години просветно дело в Широка лъка

Днес- 9 юни 2018г е кулминацията на честването на 200 години просветно дело в Широка лъка. В 10.30 ч. е началото на тържественото честване, а организационният комитет, учителският колектив и училищното настоятелство при ОУ „Н. Й. Вапцаров“ канят всички желаещи да присъстват на празника. "Заповядайте в 10:30 в читалището, ще бъде интересно. Ще има рецитал с песни, с участието на деца от детската градина, основното и музикалното училище. Ще бъде пресъздадена сцена от килийно училище, мили неща, ще бъде много интересно." , каза кметът на родопското село Васил Седянков.

Честването е с почетен патронаж на г-н Бойко Борисов – министър-председател на република България и г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, председател на организационния комитет.
 С богата програма през седмицата се отбелязаха 200 години от началото на просветното дело, с изложба и среща с местната общественост за духовността с краеведа проф. Ради Радичев, преподавател в Минно-геоложкия университет в София. Като част от програмата се проведе и регионална конференция: „Първите просветни огнища в Родопите - в миналото и днес“, със съдействието на РУО на МОН – Смолян, а възпитаниците на Националното училище за фолклорни изкуства в селото изнесоха голям концерт за достойната 2 вековна годишнина на просвета в будонто родопско село.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини