Евродепутатът Уручев участва в конференция за храните и сигурността им в бъдеще

Изображение 1 от 2

    Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев взе участие в конференцията „Храни 2030 - изследвания и иновации за продоволствена сигурност и повишаване на качеството и сигурността на храните и хранителните системи“, която се проведе в Аграрен университет в Пловдив. Събитието се организира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС под егидата на Министерството на образованието и науката и с подкрепата на Европейската комисия.

    Конференцията бе посветена на научните изследвания и иновациите като двигател на трансформацията на хранителните системи. Делегатите на конференцията приеха декларация относно ролята на научните изследвания и иновациите за трансформация на хранителните ни системи. Иновативни проекти в сферата на храните бяха представени на специално създаденото в АУ-Пловдив хранително изложение “FOOD 2030 Village”.

    Eвродепутатът Владимир Уручев заяви на форума, че работи върху редица инициативи за развиване на предприемаческия дух и умения сред българските ученици и студенти, и това, което може да потвърди е, че младите хора са "трансформаторите” на бъдещето, тези, от които зависи промяната. Те поддържат духа на творчеството и иновациите и лесно усвояват новите технологии и са по-осъзнати относно опазването на околната среда и бъдещето на нашата планета.
    Той подчерта, че младите хора вече прилагат на практика това, което трябва да изградим като нов подход - по-голяма съгласуваност между селското стопанство и други свързани с него политики - климат и околна среда, научни изследвания, иновации и технологии, енергийна и ресурсна ефективност, храни. Според него днешните глобални предизвикателства, свързани с изменението на климата, недостига на ресурси и нарастващото население, са твърде взаимосвързани, за да се търсят самостоятелни отговори. 

    В заключение евродепуаттът добави, че трябва да се намери точния баланс между по-високите изисквания на потребителите и способността на земеделските производители да отговорят на тях.

    СмолянГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини