Езиковата гимназия в Смолян ще бъде домакин на форум за целите на ООН

Българска платформа за международно развитие (БМПР) организира информационна среща, посветена на Целите за устойчиво развитие на Организацията на Обединените Нации и на българската политика за развитие.

Срещата ще се порведе на 28.06.2018 в Смолян, а домакин ще бъде езикова гимназия „Иван Вазов”. Инициативата е в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се осъществява по проект „Граждански диалог за развитие”. Партньорството е с Министерство на външните работи, а финансовата подкрепа е на Европейската комисия.

Информационните дни се провеждат в 28 областни града през юни 2018 година. Всяка от срещите по места цели да задълбочи познанието и разбирането на гражданското общество за ролята на ЕС в изпълнението на Програмата на Организацията на обединените нации за устойчиво развитие до 2030 г. Срещите са насочени към представители на образователни, културни и социални институции, организации, младежи и граждани.

Българската платформа за международно развитие (БПМР)  е основана през2009 г. Тя обединява в мрежа 23 авторитетни неправителствени организации, работещи в сферите образование за развитие, здравеопазване, равнопоставеност, околна среда и устойчивост.

Информационният семинар е с акцент върху Целите за устойчиво развитие на ООН здравеопазване, качествено и приобщаващо образование, равенство между половете и овластяване на жените, мир, сигурност, справедливи и демократични институции.

Каним за участие в информационното събитие широк кръг от заинтересовани страни- представители на бизнеса и неправителствения сектор, медии, местни власти, представители на образователни, културни и социални институции и организации, граждани.

За допълнителни въпроси и коментари, моля, пишете на имейл: liuba@cega.bg и sechkov@yahoo.com и ни потърсете на тел. 0878 63 97 04 и 0888 213 795.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини