Затвориха Статуята на свободата заради катереща се жена

Принудително затвориха Статуята на свободата в Ню Йорк навръх националния празник на САЩ. Четири часа продължи операцията за свалянето на протестираща жена, която се покатери на основата на монумента и отказа да слезе.

Либерти Айланд бе евакуиран. Шестнайсет полицаи и офицери от екипа за извънредни ситуации на нюйоркската полиция участваха в свалянето на жената

Жената, която се изкачи на Статуята на свободата и седна на базата на паметника, е в ареста, съобщи полицията. Според американските медии тя е Тереза ​​Окуму, 44-годишна имигрантка от Конго. Жената протестира срещу политиката на президента Тръмп за нулева толерантност към имиграцията.

По-рано няколко души бяха арестувани, след като протестираха близо статуята. Членовете на активистката група Rise and Resist протестираха до имиграционната и митническата администрация на правителството - агенцията, отговаряща за идентифицирането и премахването на нелегалните имигранти в САЩ. Малко след това в полицията постъпил сигнал за човек, изкачващ се на статуята.

Rise and Resist, който организира по-ранната демонстрация, първоначално отрече всякаква връзка с катерачката. По-късно те признали, че Окуму, която е индивидуален треньор, им помогнала да планират демонстрацията, но е извършила катеренето си самостоятелно

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини