Любов, скандали и интриги в “Сексът и кралиците”

Нова книга разкрива колко развратни били монарсите
900 години безчестни крале, потентни любовници и политика на страстите- за всичко това разказва Елинор Херман в книгата си "Сексът и кралиците", която излиза на книжния пазар.Авторката на „Господарката на Ватикана" хвърля поглед върху тайният живот на съпругите на известни монарси, търсили утеха в обятията на чужди мъже.

Тук няма измислица- само исторически факти. Ана Болейн флиртува с придворни, Катерина Хауард спи с един от тях. Хенри VIII обезглавява и двете. Мария-Антоанета се влюбва в красивия шведски граф Аксел Ферсен, който самоотвержено се опитва да я спаси от гилотината, а руската императрица Александра намира емоционална утеха при лудия Распутин. Нейното поведение е искрата, разпалила революцията в Русия.

Книгата проследява и по –новата история, намесвайки драмата на принцеса Даяна, която се отказва от дворцовата охрана, за да се наслади на безбройни любовни афери, довели до нейната трагична ранна смърт. "Да си кралица е било самотно и тъжно занимание", стига до извода авторката, разкривайки, че много от иначе благородните дами са били подтискани от известните си съпрузи и това ги е тласкало към изневери.

Прелюбоденията пък обикновено са водели до смъртта на неверните съпруги или до възхода им. „Сексът и кралиците" излиза благодарение на издателство "Ера" и е плод на щателни проучвания, разкриващи историческата истина за шеметния сексуален живот и развратното поведение на най-известните владетелки в историята.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини