Гърците обещаха до 3 месеца да оправят пропадналия път Златоград-Термес

След огледа на строителството на пътната отсечка Димарио-българска граница, областният управител на Смолян посети и пропадналия на две места път от Златоград към Гърция. С него бяха и колегите му от Ксанти- заместник -префектите Константинос Занаферис и Никос.

Представителите на местната и държавна власт от двете страни на границата направиха оглед на сериозните поражения върху пътя през Термес, където на две места има участъци със сериозни пропадания на платното.

„Изядения“ път затруднява пътуването на преминаващите през ГКПП Златоград, като има сериозна опасност и от прекъсване на пътя. Пътуващите по трасето, което е най-слабо натоварено и няма задръствания в летния сезон, са притеснени, че пътят е сериозно компрометиран и ако не се вземат спешни мерки, може да се наложи да бъде затворен.

„Заедно направихме оглед на място и получих уверение, че до три месеца пътя ще бъде укрепен.“ Това каза областинят управител на Смолян и допълни, че заедно с гръцките си колеги е направил посещение и на ГКПП Златоград, където са коментирани засилените мерки за граничен контрол от двете държави заради заразите от чума по прасетата и дребните преживни животни.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини