Пред очите на десетки протестиращи: Ново свлачище изрови водопровод за няколко села

    Ново свлачище изрови захранващия водопровод за Търън и няколко околни села, като тръбата виси във въздуха и е на косъм от скъсване. Това се случи пред очите на десетките протестиращи, които се събраха до разклона за село Тикале, край затворения през март главен път Смолян-Мадан. Протестът, насрочен за 18.00ч. на 1 август, събра граждани, недоволни от неудобствата, наложени от затворения главен път за Мадан. Движнието е спряно заради протеста, а освен недоволните, на място има и блокирани автомобили. Протестиращите настояват за по-бързо отваряне на главния път, въпреки обещанието на властите, че до 15 септември ще бъде отворено за движение поне едното платно.

    Новото свлачище е в близост до базата на "ИСА", на около 200 метра от строто свлачище, което прекъсна пътя през март тази година. Земята тръгна буквално пред очите ни, а тръбата на водопровода увисна във въздуха, разказаха за СмолянБГвести очевидци, попаднали в блокадата.

    В същото време старото свлачище се е активирало, нова земна маса е паднала и пътното платно е напълно затворено. Там до скоро имаше голям камък, който се отместваше за преминаване на определени автомобили. Сега вече това е невъзможно, пътят е изцяло затрупан.

    В колоната блокирани коли вече има недоволство, защото никой от организаторите на протеста не обяви за колко време движението ще бъде спряно.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ра
      Радо
      0 0
      20:07, 1 авг 2018
      Хайде с тига с тези глупости! Свлачищетоо на снимките е изкуствено и предумишлено предизвикано от ИСА. От 2 месеца фирмата си разчиства терена за складиране на каменна фракция, като не се съобразява нито с преминаващите превозни срества покрай базата, нито със срутището, което е наблизо!

    Видеа по темата

    Последни новини