Сънищата - път към мечтите

Знаете ли, че сънищата могат да ви помогнат да реализирате мечтите си? Трябва само правилно да се подготвите за сънуването и правилно да отгатнете желанието си.
Сигурно някога сте чували, че по време на сън мозъкът решава натрупалите се през деня проблеми и в резултат на това сутринта вие получавате отговор на своя въпрос. Но защо това явление е рядкост?

Малко от нас се фокусират само върху един проблем. Ние сме склонни да размишляваме едновременно за много задачи, а мозъкът не може да разбере коя е най-важната. Ето защо, лягайки си за сън, ние трябва да прочистим мозъка си от излишните мисли и да се съсредоточим върху главния проблем.

Трябва да си го представим много ясно и по възможност да го визуализираме. А също така да формулираме задачата.

В този случай трябва да се постараете да избегнете негативните образи и всичко, което предизвиква у вас отрицателни емоции. В противен случай в съня си вие ще изпитвате дискомфорт вместо да работите върху постигането на желаното.

Решаването на тази задача трябва да бъде от особена важност за вас - вие наистина трябва да се стремите да получите това, за което сте мислили преди да заспите.

Друга причина поради която не можем да използваме способностите на нашия мозък по свое желание се състои в това, че не умеем да интерпретираме сигналите, които ни изпраща подсъзнанието. Това не е толкова просто, колкото ни се струва - подсъзнанието може да ни поднесе разрешаването на проблема в алегорична форма. И за да знаем какво трябва да направим, ние трябва да разшифроваме това послание.

От голяма полза може да бъде дневника на сънищата, за който постоянно се говори. Вие трябва да описвате сънищата си доста подробно, а след това да се опитвате да съпоставите сънуваното с проблема, върху който се опитвате да се концентрирате, лягайки си в леглото.

Напълно вероятно е след 2-3 седмици такива тренировки да започнете да разбирате как "работи" вашето подсъзнание (поне частично). Вие ще можете да разбирате какво означаваттези образи, които виждате насън и по този начин да разберете как трябва да действате.

Най-важното е практиката. Колкото повече се упражнявате, толкова по-лесно ще разшифровате сигналите на подсъзнанието и по-ефективно ще разрешавате своите проблеми.
Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини