Най-добрите смартфони за игри през 2018г.

Геймърските телефони са една от горещите нови тенденции на пазара. Всъщност, ако трябва да бъдем честни, гейминг устройствата и преди са били популярни, но през последните няколко години преживяха стагнация.

 

Нещата вече се променят, повечето производители на смартфони са силно привлечени от идеята да представят свой модел гейминг телефон. Реално някои от тях вече го направиха, а за останалите се носят слухове, че работят по подобно устройство.

Сега, когато има някаква конкуренция, времето е идеално да сравним наличните опции на пазара. Ето кои са най-добрите смартфони за гейминг за 2018 година според Phone Arena.

Asus ROG Phone

ROG Phone също се захранва от чипсет Snapdragon 845 на Qualcomm, но в този телефон му е даден малък тласък на най-високата скорост – от стандартните 2.8 GHz до 2.96 GHz. Процесорът е подпомогнат от графичен процесор Adreno 630 и използва специална охладителна система. Телефонът разполага с 8 GB RAM, което му позволява да стартират безпроблемно дори най-тежките игри, HDR-съвместим AMOLED дисплей с честота на опресняване 90Hz, както и ултра-бързо време за реакция от само 1ms. Все неща важни за приятни емоции при игра.

Razer Phone

Телефонът който стартира тенденцията на гейминг телефоните е Razer Phone, но дали той е най-добрият? Да, телефонът се захранва от по-стария чипсет, Snapdragon 835, но той все още предлага някои неща, които привличат вниманието ни.

120Hz дисплеят на Razer Phone е неговата единствена дефинираща функция, тъй като едва ли може да се намери на всеки друг широко достъпен телефон. Разбира се, iPad също разполага с такъв дисплей, и той със сигурност ще бъде по-добра игрална среда, но сега говорим за Android устройства.

Повечето Android игри не са оптимизирани за тази висока честота на опресняване, тъй като повечето дисплеи на устройствата поддържат само  60 кадъра в секунда. Въпреки това, интерфейсът на телефона се справя добре и взаимодействието с него е превъзходно усещане. В момента на пускането му, Razer Phone е първото устройство, което включва едновременно HDR10 поддръжка и шестканални стерео говорители с Dolby Atmos. Какво общо има това с игрите? Нищо, но все пак е  хубава характеристика.

Honor Play

 

Huawei вече се утвърдиха като единствената компания, която може да конкурира Samsung в пазара на смартфони с Android. Китайският гигант проявява голям интерес към геймърските устройства, в които вижда голям потенциал за бъдещ растеж. Компанията представи официално новия Honor Play, който е създаден с идеята да отговори дори на най-претенциозните любителите на игрите. Всъщност това е първият геймърски смартфон на Huawei, който предлага впечатляващ хардуер и технически спецификации.

Дисплеят е с 6.3-инчов диагонал и поддържа Full HD резолюция и съотношение на екрана от 19.5:9, което го прави подходящ не само за игри, но и за мултимедийно съдържание. Бързата скорост на работа се гарантира от Kirin 970 процесор, който е допълнен от 4GB RAM и ще гарантира 4D гейминг на потребителите. Най-интересната характеристика на смартфона е поддръжката за технологията GPU Turbo. Това е иновация, която увеличава мощността на графичния процесор с 60%, но също така намалява консумацията на енергия с 30%.

OnePlus 6

OnePlus 6 е основният кандидат за титлата най-добър гейминг Android телефон. Въпреки че разчита на същия чипсет, както повечето водещи Android модели, OnePlus 6 се представя малко по-добре от своите конкуренти. За това могат да се играят роля множество фактори и въпреки че чипът е същият, оптимизирането и настройването са на самия производител. От гледна точка на това, OnePlus изстисква най-много от чипсета Snapdragon 845 в момента. Освен това OnePlus 6 се предлага на супер достъпната цена.

Apple iPhone X, iPhone 8 или iPhone 8 Plus

Чипсетът Apple A11 Bionic, в настоящите смартфони на компанията, е един от най-мощните и е перфектно усъвършенстван за тежки игри. Независимо от играта, която стартирате може да очаквате почти през цялото време 60 кадъра в секунда – едно от изискванията за приятна игра – заради 10nm GPU, който използва вградена PowerVR архитектура. Фактът, че Apple контролира всички аспекти на хардуера и софтуера, означава, че чипът във вашия iPhone е перфектно оптимизиран, за да извлече възможно най-доброто графично представяне, когато възникне такава необходимост. 

Що се отнася до софтуера и за навременното пускане на игри, iOS все още има преднина пред Android. Всъщност има много добри и изключително приятни заглавия, които за съжаление все още не са налице за Android.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини