Външно: Не може да се плава до и от островите в Гърция

Поради продължаващата и във вторник стачка на Общогръцката морска федерация се очакват проблеми с плаване до и от островите в цяла Гърция, предупреждава посолството на България в Атина. Синдикатът насрочи 24-часова стачка в понеделник, но реши тя да бъде продължена и на следващия ден, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР), след като тази сутрин стана ясно, че хиляди български туристи са блокирани.

В резултат на стачката всички категории кораби ще останат в пристанищата и няма да обслужват редовните линии.

В случай на необходимост засегнатите от стачните действия българи могат да потърсят допълнителна информация на телефоните на посолството:

+30 210 674 8105 и +30 210 674 8106, както и на мобилен +30 6937 096220.

Гражданите могат да се свързват и с бреговата охрана на Гърция, както и в туристическите компании, чиито услуги са използвани при резервациите, уточниха от Външно министерство.

Стачката вече предизвика хаос във фериботния трафик между континентална Гърция и островите на страната. Корабите не отплаваха по маршрутите до и от десетки острови, като оставиха хиляди посетители без транспорт. Островите без летища са фактически откъснати.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини