Почетно отличие за най-дългогодишния селски кмет в Смолянско Явор Говeдаров

Изображение 1 от 2

    Дългогодишният кмет на село Търън Явор Говедаров да бъде отличен с почетната „Значка на Смолян” предлага кметът Николай Мелемов. Предложението ще бъде гласувано на предстоящата общинска сесия на 11 септември. Повод за отличието е 70-годишнината на селския кмет-ветеран. Пред СмолянБгвести Явор Говедаров сподели, че приема това предложение много отговорно, тъй като въпреки над 30-годишната му всеотдайна работа в полза на село Търън, до сега не е бил награждаван. „За мен това е една морална награда за свършеното през годините”, каза Говедаров.

    Той е възпитаник на ПГИ „Карл Маркс“ – град Смолян. Притежава богат организационен опит в системата на местното самоуправление и местната администрация. Печели доверието на своите колеги и на жителите на село Търън с отговорното си отношение към решаване проблемите на селото. Доказателство за всеотдайната му работа е постоянното му избиране за кмет на село Търън от 1986 година досега – своеобразно постижение и в национален мащаб. Като една от най-успешните за кметство Търън години е 2017-та, през която под ръководството на Явор Говедаров са извършени десетки административни услуги. Проведени са значими за местното население социални и културни мероприятия. За преодоляване на последиците от стихийните бедствия са извършени ремонти на тротоари и площадни пространства, на водопроводи и канализацията, на уличното осветление. Изградени са подпорни стени, положен е бетон на уличната мрежа. Подменена е дограмата на читалището и е открита комбинирана спортна площадка в училищния двор. Реализиран е проект по програма ПУДООС. Обновени са пет автобусни спирки.

    Последната идея на селския кмет е да се организира лятно кино в центъра на Търън, срещнала одобрение и реализирана при небивал интерес от страна на местните хора и гостите на селото. „Сега вече всяка неделя при хубаво време ще правим лятно кино”, допълни Явор Говедаров.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини