Активистът от "Пуси райът" е бил отровен, заяви германският му лекар

Много е вероятно руският активист Пьотр Верзилов от групата Pussy Riot да е бил отровен, съобщи лекуващият го лекар от болница в Берлин. Трудно е да се намери друго обяснение за състоянието му, каза още той, цитиран от "Ройтерс". Животът му вече не е в опасност, но той още се намира под интензивна грижа.

Близки на Верзилов разказаха, че на 11 септември той се е почувствал зле и е казал, че губи зрението си и способността си да се движи и говори. Спешна помощ го откарва в московска болница в тежко състояние. Агенция "Интерфакс" цитира свой източник, според който руснакът е бил в прединсултно състояние, но и че анализът на кръвта му не е открил никакви препарати освен предписаното от лекарите. На 15 септември вечерта той е бил преместен в Берлин, като полетът е бил организиран с помощта на германското канцлерство и външното министерство.

Приятелката му Вероника Никулшина, която също е от групата Pussy Riot, определи това съобщение като пълна глупост, тъй като след прегледа лекарите напълно изключили версията за инсулт. Майка му Елена Верзилова сподели пред рускоезично издание, че ултразвуковият анализ и компютърната томография не са открили никакви промени на кръвоносните съдове.

"Това е отравяне с вещество, предизвикващо халюцинации - нещо от типа на атропин, на цикломед, но в много голяма концентрация", твърдеше Никулшина, докато Верзилов бе в държан в медикаментозна кома.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини