Трети ден двама възрастни мъже са в неизвестност, издирват ги със следови кучета

    Служители на РУ-Мадан и на РСПБЗН-Баните издирват двама възрастни мъже, които са в неизвестност, съобщиха от полицията в Смолян. Вече трети ден няма следа от възрастните мъже от двете родопски села, които живеят сами.

    На 29.09.2018г. по молба на близките му е обявен за издирване 93-годишния Хасан Хасанов Ахмедов от с.Дрянка, общ.Баните. Той е бил забелязан за последно на 28.09.2018г. около обяд в района на селото, като е съобщил, че отива за гъби.

    Другият мъж, който е в неизвестност също от петък и е обявен за издирване по молба на близките му е Хамид Салихов Емирски на 89 години от с.Средногорци, община Мадан. Хамид е бил забелязан за последно на 28.09.2018г. през деня в района на хижа „Хевея“.

    И двамата възрастни мъже са издирвани със следови кучета в големи райони около населените места, в които живеят, потвърди шефът на ОД МВР комисар николай Димов. „Искахме да изпреварим влошаването на времето и започнахме издирване още в петък вечерта. Служителите -водачи на следови кучета нощуваха в Баните в петък вечерта и продължиха издирването и в събота, но за сега няма резултат. Претърсени са големи периметри от района, ангажирани бяха и ловджиите, бяха предупредени за изчезналите.“, добави Димов.

    От полицията приканват гражданите, които са забелязали някой от двамата мъже след времето, от което са в неизвестност да съобщят в най-близкото поделение на МВР или на тел.112. Информацията ще подпомогне издирването на двамата мъже. Предстои обявяването им за общодържавно издирване.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини