Работодателите в Смолянско търсят хора с висок самоконтрол, не само знаещи и можещи

Работодателите в Смолян и областта търсят да наемат хора с висок самоконтрол и самодисциплина, ключови качества, поставени наравно с уменията и знанията по определената професия. Високо ценени са инициативността и предприемчивостта.

Това показват резултатите от проучване средбщо над триста работодатели от Смолян и областта, реализирано през февруари и август-септември тази година от Агенцията по заетостта.

Резултатите показват още, че има най-голямо търсене на кадри с хуманитарна и икономическа квалификация, а от две години се наблюдава и нарастване на тенденцията да се търсят служители с технически специалности.

80% от анкетираните работодатели са потвърдили, че през следващите 12 месеца ще търсят нови служители, на постоянна работа, а не за сезонна, като са единни в позицията, че липсата на компетентни работници вреди на бизнеса и намалява качеството на услугата.

Резултатите за потребностите на работодателите в Смолян и областта, бяха представени на заседание на Областната комисия по заетостта, където се предложи и проучване и сред хората, търсещи работа, което след анализ, ще даде по-обективна оценка за състоянието на трудовия пазар в област Смолян.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини