Десетки се включиха в 5 км. преход за Световния ден на ходенето в Смолян

Изображение 1 от 2

    За поредна година Община Смолян отбелязва Световния ден на ходенетоочти 5 км. преход до местността Амзово край града. Стартът на инициативата даде кметът на Общината Николай Мелемов, заедно с председателя на Българската асоциация спорт за всички /БАСВ/ Ирен Цветкова. От пешеходната зона на пл.”Свобода” започна пешеходният преход до горски парк „Амзово”, а цялото трасе е с дължина 4,6 км.

    Над 450 ученици, учители, представители от общинската администрация, спортни клубове и хора от други общини се включиха в инициативата.

    Преди началото на похода организаторите призоваха към повече ходене, спорт и физическа активност. В организацията на Световния ден на ходенето в Смолян, освен общината участваха БАСВ и Сдружение „Фън ин дъ маунтин“ , както и РУО на МОН и ОД на МВР. 
    В края на почти пет километровия поход всички достигнали до резерват „Амзово” край Смолян, се включиха в танцовия хепънинг с открити работилници, игри и много изненади за малки  иголеми, организирани от „Фън ин дъ маунтин“.

    Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 12 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. 

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини