Предлагат промени в разписанията на линиите Смолян-Девин и София-Девин

Областната комисия по транспорта обсъди днес предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от областната и републиканската транспортни схеми.

Една от основните теми на заседанието беше разглеждане на проект за промяна в съществуващо маршрутно разписание от Областната транспортна схема Смолян – Девин, с час на тръгване от Автогара Смолян 13:30. Промяната предвижда увеличаване на средната техническа скорост от 27,5 на 34,8 км/час, вследствие на което автобусите по линията ще пристигат в по-ранни часове на спирките по маршрута. Комисията гласува и одобри проектът да бъде предложен за утвърждаване от Областния управител.

Обсъдено беше предложение за съгласуване на промени в действащи маршрутни разписания от Републиканската транспортна схема на автобусна линия София – Девин, които засягат часовете на тръгване и пристигане от спирки по маршрутите на курсовете от София до Девин.

След гласуване, Областната комисия взе решение предложените промени да се изпратят за разглеждане от Комисията по републиканска транспортна схема.

Комисията обсъди и необходимостта от преразглеждане на пътните знаци и маркировката по републиканската и общинската пътна мрежа в област Смолян. След рехабилитацията на значителна част от пътната инфраструктура в региона, има участъци, в които съществуващата маркировка и пътни знаци не отговарят на реалните условия на пътя.

Обсъдени бяха и възможностите за промяна в съществуващото маршрутно разписание от Областната транспортна схема на автобусна линия Смолян-Мадан и Мадан-Смолян, така че да бъде осигурен удобен транспорт, позволяващ на работещите от едната в другата община да се предвижват до работните си места и съответно до домовете си.

Представителите на превозвачите повдигнаха въпроса, свързан с нелоялната конкуренция, която заплашва бранша, особено по-малките фирми. Нерегламентираният превоз на пътници оказва най-негативно влияние при общинските маршрутни линии, което може да доведе до преустановяване на обществен транспорт до по-малки населени места. Във връзка с това, инж.Димчо Каров – управител на Сдружението на автобусните превозвачи в област Смолян, призова пътниците да се доверяват на регламентирания обществен транспорт, който им осигурява по-голяма сигурност на пътуване.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини