Гимназисти от елитно училище в Смолян направиха изненада на учителите си за Деня на народните будители

    Трогваща и приятна изненада направиха гимназистите от ЕГ “Иван Вазов“ на своите учители за Деня на народния будител 1 ноември. В късния след обяд, след края на часовете в понеделник, те изчакват всички преподаватели да си тръгнат, за да подготвят изненадата и на 31 октомври да посрещнат с нея учителите си. Събират снимки от прояви, празници и събития в елитното училище, в които участват техните учители. И изработват изложба с табла от фотосите, като не е пропуснат нито един преподавател. На следващия ден всеки учител, прекрачил прага на гимназията е посрещнат с поздрава от ученическата изненада: “Честит празник, будители!“.

    „Бяхме наистина изненадани много приятно, децата ни нарекоха „будители“, това е изключително признание за всички нас!“, сподели директорът на училището Надя Горанова.

    Въпреки празничните почивни дни за училищата, днес-1 ноември, възпитаниците на Езиковата гимназия почетоха паметта и делото на големите българи, вписани в пантеона на народните будители. Със знамена на българския национален флаг, разделени в три лъча, младежите поднесоха венци и цветя пред паметниците на Екзарх Стефан I Български в центъра на Смолян, поклониха се пред възрожденеца Паисий Хилендарски, поднасяйки цветя пред паметника му в близост до едноименното училище, чийто патрон е авторът на „История Славянобългарска“. Третият лъч гимназистите направиха до църквата „Свети Георги“, в чийто двор е паметната плоча на първото класно училище в Смолян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини