Над 60 произшествия през октомври в Смолян и областта, половината пожари

От общо 61 произшествия през октомври, на които са реагирали екипи на противопожарната служба в Смолян и областта, 36 са били пожарите. 21 пъти е оказвана техническа помощ и 4 аварийно-спасителни дейности, като са получени и 3 лъжливи сигнала за произшествия.

9 от огнените бедствия са били с материални щети, 125 кв. м. повредени покщривни конструкции, близо 30 кв.м опушени стени, унищожена е иба бяла и черна техника на три домакинства, както и един автомобил и стопанска постройка. Три от пожарите са възникнали в следствие на късо съединение, два са възникнали при неправилно ползване на нагревателни уреди, а 14 - от небрежност при боравене с открит огън.

Най-много -23 са били произшествията в РС Смолян и в РС Доспат - 15 броя.

От Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян препоръчват на хората да спазват правилата за пожарна безопасност и да не допускат инциденти с огън. Предвид предстоящият отоплителен сезон, повишената опасност от възникване на пожари, свързани с ползването на различни видове печки, както и необходимостта от поддържане на комините чисти от нагар, напомняме, че предприетите мерки за безопасност ще предотвратят настъпването на тежки материални щети през зимния сезон и недопускане на човешки жертви при пожари.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини