Запечатаха бензиностанции в Перник, Свиленград, Драгичево и Бургас

Съществени нарушения на законодателството са открити във всички бензиностанции - обект на съвместни проверки на агенция "Митници", МВР, НАП и Българския институт по метрология (БИМ), съобщи Националната агенция за приходите.

От съобщението се разбира, че проверките са извършени през миналата седмица, тоест преди масовия протест срещу цените на горивата в неделя. Проверените обекти са общо пет и се намират на на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас.

И петте безиностанции са запечатани, а за част от нарушенията са образувани досъдебни производства.

Установено е, че в една от бензиностанциите са монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат. По този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП.

В друга бензиностанция пък са открити неодобрен тип колонки.

Служителите на НАП, отговорни за принудително събиране на данъчни дългове, са иззели пари в брой в два от обектите заради непогасени данъчни дългове. От три от бензиностанциите митничарите са иззели гориво заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво, се казва в съобщението.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини