Сред 95 награди в конкурс за деня на християнското семейство, 7 са за смолянски деца

Изображение 1 от 3

    Пловдивска света митрополия  награди 7 деца от Смолян в Петия национален конкурс „Въведение Богородично“

    Първа награда  за Марина Кръстева от 9 клас,  две трети награди за Васил Кременаров  от 6 клас и Иван Данев от 5 клас за рисунки отреди журито на Пловдивска митрополия с председател Негово Преосвещенство Знеполски  епископ Арсений.

    И тримата са ученици в ППМГ „Васил Левски“ – Смолян, с преподавател по изобразително изкуство математичката Милка Кокудева.

    Други  четири  смолянски деца бяха наградени за есета в Петия национален конкурс на митрополията „Въведение Богородично“  от Неделното училище към храм „Св. Николай Чудотворец“  в кв.Устово,  с преподавател по писане Росица Примовска.

    Първи награди  получиха Антония Кушлева в 10 клас  от  Езиковата гимназия „Иван Вазов“ и Йорданка Маджаров  в 7 клас от Четвърто основно училище „Стою Шишков“.  

    С втори  награди  за есе бяха отличени Лилия Станкова  в 9 клас  от  Езиковата гимназия „Иван Вазов“ и  Елена Стоева в  7 клас от Четвърто основно училище „Стою Шишков“.

    В конкурса, обявен в чест на  празника   „Въведение Богородично“  – Ден на християнското семейство и православната младеж на 21 ноември, са участвали  над 300 ученици от 1 до 12 клас от цялата страна. В навечерието на празника в Пловдив бе проведено внушително тържество за награждаване на победителите,  открито с песнопенията на Детски хор към храм „Св.Николай Чудотворец“  в Смолян, под диригентството на Соня Цветкова.

    Председателят на журито епископ Арсений връчи награди на 95 деца и на всички пожела да укрепват и развиват талантите си за своя полза и за удовлетворение на родителите си.

    В храм „Св. Петка“ за всички деца, родители, учители и възпитатели бе отслужена молитва от епископ Арсений и свещеници да пази сърцата, укрепява волята и бди над семействата им.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини