След три години двама на съд за палеж и кражби край Орехово

Районна прокуратура-Чепеларе внесе обвинителен акт спрямо двама мъже за палеж и кражба, извършени преди почти три години в чепеларското село Орехово.

24 годишният Ц.С. и   57 годишният Л.Т., са обвинени, че на 9.12.2015 г., за времето от 19 ч. до 24 ч., са запалили метална постройка в землището на селото на стойност 5000  лева, ведно с намиращия се в нея хоризонтален банцинг, на стойност 6 185 лева, както и дървена постройка на стойност 770 лева, всичко собственост на фирма. В съучастие, двамата извършители са нанесли щети на обща стойност 11 955 лева.

Другото обвинение срещу мъжете е, че задигнали лек автомобил “Пежо Партнер от един собственик и с него от хижа на друг потърпевш превозили крадени моторен трион, брадва и фреза на обща стойност 1 060 лева. 

57 годишният Л.Т. е предаден на съд и за това, че отново на 9.12.2015 г. в местността „Слънчеви ливади“ в землището на с. Орехово е унищожил чужди движими вещи – четири гуми на колесен трактор, четири стъкла на кабината, три стъкла на фарове, три стъкла на стопове, собственост на две лица, всичко на обща стойност 1 944 лева.

Според обвинителния акт причината за палежа, отнемането и унищожаването на чужди движими вещи, е свързана с преместване на фургони от страна на обвиняемите, които били разположени на имот, собственост на пострадалите. По делото са били извършени експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Предстои Районен съд-Чепеларе да насрочи първо заседание.  

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини