Забравена манджа подпали апартамент, лека кола изгоря заради късо съединение

Малко след 15 часа в неделя е получен сигнал за пожар в апартамент на жилищен блок в Девин на ул. „Родопи“. Пожарът е възникнал в кухнята, а предполагаемата причина е забравена тенджера на ел. печката от 59 годишния собственик. Унищожени са печката, аспиратор, шкаф, опушени са 70 кв.м. стени. Пострадали няма, а произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Девин, сградата е спасена.

Непочистени от сажди комини пък предизвикаха четири пожара с последвали материални щети. При инцидента в Смолян са изгорели врата и мебел. Два от пожарите са станали в жилищен блок в Мадан, а щетите са изгоряло елтабло, напукани и опушени стени на помещенията. Пожарната е гасила и запалени поради небрежност боклуци в местността Трандевица край Смолян. Не са нанесени преки материални щети, а екипът на противопожарната служба е спасил 100дка смесена гора.

Лек автомобил Опел „Зафира“ изгоря в района на разклон "Черна", а пламъците, освен самата кола са унищожили и бяла, черна и компютърна техника - таблет, лаптоп и 2 броя ел. ролетки. Спасени са намиращите се в близост сграда и 3 леки автомобили от екип на РСПБЗН - Мадан. Автомобил пламна поради късо съединение в двигателния отсек, уточняват от полицията.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини