За Никулден архимандрит Висарион ще служи в Устово

Изображение 1 от 2

    С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай храмовият празник на църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в Смолян, кв. Устово, ще бъде отбелязан със служения на архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. Това съобщиха от Архиерейското наместничество.

    Срещу Никулден - 5 декември /сряда/ от 17.00 часа архимандрит Висарион ще отслужи празнична Вечерня с Петохлебие и Акатист на св. Николай Мирликийски  Чудотворец. Ще бъде извършено литийно шествие с храмовата чудотворна икона на светеца през улиците около храма. В съслужие с архиерейския наместник ще бъдат  председателят на храма свещеник Васил Маджаров, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запрян Шиков, председателят на храм „Успение Богородично“ в Устово отец Димитър Одаджиев и други свещеници-гости от града и духовната околия.

    На 6 декември /четвъртък/ - Никулден, празничната св. божествена Литургия ще започне в 9.00 часа. Ще бъде отслужен и празничен водосвет.

    За богомолците ще има благословен обяд.

      

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини